מאת: יעל לרנר, ישראל היום
22.5.15
חג השבועות הוא הזדמנות מצוינת לבקר באזור שפלת יהודה, השופע שדות חיטה זהובים, משקי חקלאות המניבים את טוב הארץ ונופים של חמניות, שבעונה הזאת של השנה זוקפות את ראשן בגאווה.
המושב באר טוביה, שנמצא ממערב לקריית מלאכי, הוא אחד המושבים האהובים עלי. משום מה תמיד יוצא שאני מגיעה לכאן לביקור בשבועות, אולי זה מפני שבמושב הזה בפרט ובאזור המועצה האזורית באר טוביה בכלל פועל מספר הרפתות הגדול בארץ.
אנו מתחילים את ביקורנו במושב במשק שמואלי. ליעל ולניר שמואלי דיר עיזים ומחלבה המייצרת גבינות עיזים נפלאות. יעל וניר הם דור שלישי למשפחות חקלאיות מכפר ביל"ו ומבאר טוביה, ובשעה שאנחנו יושבים במחלבה הנקייה ללא רבב מספר לי ניר כי עוד מילדותו גידל עיזים, כלבים וסוסים במשק של הוריו.
לאחר שעבד 11 שנים בחברת הייטק ידועה החליט לעשות שינוי משמעותי בחייו. זאת לאחר שבעודו ממתין מתוח בחדר הלידה, שעה שיעל יולדת את בתם, התקשר אליו הבוס בדרישות שונות. כך, בהיותו בן 36, החליט ניר לעזוב את עבודתו, לחזור למשק ולשורשים ולהתמקד בחקלאות האהובה עליו.
בהמשך עזבה גם יעל את עבודתה במערכת החינוך, ומאז הם פועלים להגשמת חלומם המשותף. במשק הוריו של ניר ממשיכים בני הזוג את המסורת, מגדלים עדר עיזים, מנהלים מחלבה ומשתפים את שלושת ילדיהם בתחזוקת המשק ובאהבתם לחי ולמורשת.
במשק שהקימו השניים אפשר לערוך סיורים וללמוד על בעלי החיים. בתיאום מראש יעל גם תכין לכם סעודה נהדרת ומרעננת מתנובת הגבינות המופלאה של המקום, ועל הדרך תוכלו לרכוש גבינות נהדרות ומיני יוגורט בטעמים, כמובן הכל על טהרת חלב העיזים.
צילום: לירון אלמוג
לקריאה נוספת על משתלות רגב במושב בית אלעזרי ועל חג החלב המסורתי המקרב בין אנשי העיר לאנשי הכפר, בכתבה המלאה - כאן