עוד מילדות גידל ניר שמואלי בעלי חיים במשק החקלאי של הוריו. לאחר שנות עבודה בחברת IBM, החליט לעזוב את עבודתו, לחזור למשק ולהתמקד בתחום האהוב עליו - חקלאות. בהמשך הצטרפה אליו רעייתו יעל שעזבה עבודתה במערכת החינוך. יחד הם מגשימים חלום משותף: הקמת מחלבת בוטיק לייצור גבינות מחלב עזים.


איך הכל התחיל?

ניר שמואלי החל ללמוד גבנות בכפר סילבר. ניר ויעל הביאו למשק תיש ו-2 עיזים (שזכו לשמות האקטואלים לאותה תקופה: 'עופרת' ו-'יצוקה'. במשך חמש שנים הכינו בני הזוג שמואלי גבינות במטבח ביתם למשפחה ולחברים. התגובות היו מפרגנות עד כדי כך, שהשניים החליטו להפוך את התחביב לעסק.

"החלטנו שאנחנו מקימים מחלבה לייצור גבינות עזים", נזכר ניר "התחלנו להתנסות וללמוד את עולם הגבינות על שלוש העיזים שהיו לנו, ואז ב-2013 החלטנו להפוך את התחביב הקטן לעסק משפחתי מסורתי

 

לקריאת ההכתבה המלאה ב"קול טוביה" - לחצו כאן (עמודים 8-9)
 

מעז יצא מתוק